Reklam Alanı
Reklam Alanı
2019 zabit katibi maaşları
Haber 0

2019 Zabıt Katibi Maaşları- Enflasyon Zammı

Hukuk alanına ilgi duyanların yapabileceği mesleklerden biri de zabıt katipliğidir. Mesleki ve teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olanların icra edebilecekleri bu mesleği icra edenler genel olarak hukuksal yazışmalardan ve yazışmaların takibinden sorumlu olmaktadır. Mesleğin icrası için hukuk ve sosyoloji alanlarına ilgi duymak, resmi yazışma kurallarını bilmek, on parmak klavye kullanabilmek gibi bazı temel şartlar söz konusudur.

Çalışma alanı ve görev tanımı geniş olan mesleklerden biri de zabıt katipliğidir. Adli kurumlarda, noterlerde, bankalarda, sigorta şirketlerinde, hukuk ve avukat bürolarında çalışma imkanı bulunan bu meslek sahiplerinin, günümüzdeki ekonomik koşullar, yeni yılla birlikte gelecek olan zamlar, vergi artışları ve maaş düzenlemeleriyle beraber merak ettikleri önemli bir nokta 2019 zabıt katibi maaşları ne  kadar olacağıdır.

2019 Yılından Önce Zabıt Katibi Maaşları

Mesleki eğitim durumlarına göre zabıt katipleri maaşları değişiklik göstermektedir. Çalışanların lise, ön lisans ve lisans durumlarına göre maaşlarında farklılıklar görünmektedir. Bu durumda 2019 zabıt katibi maaşları hakkında bilgi sahibi olabilmek için daha önceki yıllara bakmakta yarar vardır.

Danıştay Başkanlığı’nın yayımlamış olduğu 2017 yılı zabıt katipliği alımı neticesinde lise mezunu olup zabıt katipliği yapacak olan çalışanlar, işe kabullerinden sonra 2.200 liraya yakın maaşlar almışlardır. Yine 2017 yılında derecelerine göre zabıt katipleri 2.500 TL ile başlayıp 3.300 TL’ye kadar yükselen maaşlar almışlardır. 2018 yılında ise çalışanlar, yine eğitim seviyeleri, aile durumları ve çalıştıkları ile bağlı olarak ortalama 3.000 TL maaş almaktadırlar, ancak vergi dilimine girilmesinden dolayı Eylül-Aralık arası maaşları 2.650 TL düzeyine inmektedir.

 

2019 zabit katibi maaşları

2019 Zabıt Katibi Maaşları İçin Beklenen Miktar

 

2019 zabıt katibi maaşları daha önceki yıllarda olduğu gibi yine çalışanların alacakları maaş kriterleri geçerli olacaktır. Enflasyon farkı göz önünde bulundurulduğunda 2019 yılında başlangıç maaşlarının 3.045 TL olması beklenmektedir. Vergi dilimlerine göre alınan maaşlar değişkenlik gösterecek olmakla beraber, zabıt katiplerinin Ocak ayı maaşlarının 3.400 TL, Aralık ayı maaşlarının da 3.000 TL civarı olacağı beklenmektedir. Beklenen bu maaşlarda çalışanların sözleşmeli ve kadrolu olup olmadıkları da artış etkenlerinden biri olacaktır.

İlginizi Çekebilir: 2019 Yılı İnfaz Koruma Memuru Maaşları ve Yapılacak Zamlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir